Nisan 24, 2024

Jaluzi Perde

0

Jaluzi perde çeşitlerinden biri olan alüminyum jaluzi perde; 16 ve 25mm slayt ölçü alternatiflerine sahiptir. Mekâna işlevsellik, dekorasyona ise modern bir atmosfer kazandıran jaluziler, materyal farklılıkları ile amaca uygun şekilde kullanılabiliyor. Alüminyum jaluzi, genellikle ofislerde ya da mutfaklarda tercih ediliyor ancak günümüzde yüzlerce renk çeşidinin olması alüminyum jaluzinin popülaritesini artırmıştır.

Şeritler halinde bir tasarıma sahip olan jaluzi perdeler, geleneksel kumaş perdelere modern bir alternatif sunuyor. Bu perdeler teknolojiyle de desteklenerek uzaktan kumandayla yönetilebilir bir sisteme kavuşturulabiliyor. Hem göze hem de işlevselliğe hitap etmesi nedeniyle tüm mekânlarda kullanma avantajını beraberinde getiriyor.

Alüminyum Jaluzi Perdelerin Kullanım Alanları ve Avantajları

Alüminyum jaluzi perde tasarımlarının zenginleşmesiyle birlikte evlerden restoranlara, okullardan ofislere kadar her yerde jaluzi modelleri görebiliyoruz. Peki, jaluzi perde modelleri neden bu kadar sevildi; avantajları nelerdir? İnceleyelim;

  • Alüminyum jaluzi, ince yapraklardan tasarlanmıştır, yaprakların hepsi bir arada çok kibar bir duruş sergiler.

  • Jaluzinin zarif görüntüsü ve renk alternatifleri, dekorasyonu kolaylaştırır.

  • Perdeler özel bir mekanizmaya sahiptir, kolaylıkla pencereye göre ayarlanabiliyor.

  • Her mekâna uyum sağlar, işlevselliği ile rahatlık sunar.

  • Perdelerin açıları güneşe ve gölgeye odaklı şekilde kolayca ayarlanır.

  • Sanılanın aksine jaluzi perde temizliği son derece kolaydır. Kolayca yerinden sökülüp takılabilen perdeleri kısa sürede yıkayıp asabilirsiniz. Materyalin alüminyum olması suya dayanıklılığı artırır. Kumaş perdelerde olduğu gibi makineye atma, kurulama ve ütüleme hatta asmak için uğraşma derdiniz olmaz.

  • Perde temizliğinde çıkar – tak yapma zorunluluğunuz yok; isterseniz nemli bezle silebilir hatta elektrikli süpürgeyle üzerinde birikmiş toz varsa çekebilirsiniz.

Jaluzi perde kelimesi İngilizce venetian blinds kelimesine karşılık gelir. Ülkemizde yatay pvc, alüminyum, metal, ahşap şeritlerden oluşan perdelere verilen genel isimdir. Bilinen en eski mekanizmalı perde modelidir. Günümüzde mimarlar tarafından en çok tercih edilen ofis, mutfak ve banyo perdeleridir. Ancak tüm pencerelerde kullanabilirsiniz.

Yatay şeritlerden oluşan mekanizmalı perdelere verilen genel addır. Şeritler pvc, kumaş, alüminyum, ahşap, sahte ahşap olabilir. Genelde düz renklerden oluşur.

Jaluzi Perde Hareketi
Jaluzi perdelerde 2 farklı hareket bulunur. 1 çubuk ve ipli mekanizma ile çalıştırılır. Motorlu seçeneği bulunur. Uzaktan kumanda ile ya da duvara takılan elektrik düğmesi gibi bir düğme ile çalıştırılır.

Jaluzi çubuğu tilt hareketini sağlar. Perde açıkken yani pencereyi kapatmış iken slatlerin (şeritlerin) kendi etrafında 180 dereceye kadar dönmesine tilt hareketi denir.

Güneşin durumuna göre tilt hareketi ile ışığın odaya girme yönünü ve miktarını yönetebilirsiniz. Ofis ya da ofisinizin hemen karşısında yerleşim varsa ve dışarıdan içerinin görünmesini engellemek için sletleri hafif yukarı doğru ayarlarsanız hem içerisi ışık almış olur hem de dışarıdan içerisi görünmez. Işığı enggelemek isterseniz, ortamı karartma isterseniz slatleri pencereye paralel konuma getirebilirsiniz. Jaluzilerde bulunan diğer ip ile de perdenin tamamen aşağı inmesini ya da yukarıda toplanmasını sağlayabilirsiniz.

Kullanım alanına göre değişen 70mm, 50mm, 35mm, 25mm ve 16mm, alüminyum jaluzi çeşitleri vardır. Türkiye’de 1960lara kadar yalnızca ofis içerisinde kullanan alüminyum jaluziler ilerleyen zamanlarda evlere de girmiş fakat ofis görünümü oluşturduğundan pek tercih edilmemiştir. Modern bir görünüme sahip olmak isteyenler son zamanların trend sistemi olan Plise Perde tercih edebilirler.

Alüminyum Jaluzi Perde Hareket Ettirme İşlemi

Alüminyum jaluzi perde modelleri de diğer jaluzi perde modelleri gibi hareket ettirilebilmektedir. Jaluzi perde modellerini hareket ettirebilmek için çubuk ve ipli mekanizma kullanılmaktadır. Ayrıca bazı modellerde motorlu çalışma seçeneği de bulunmaktadır. Motorlu jaluzi perde modellerinde uzaktan kumanda yardımıyla veya duvara monte edilmiş düğme aracılığıyla perde hareket ettirilebiliyor.

Tilt hareketi aracılığıyla güneşin odaya girme yönü ve miktarı isteğe bağlı olarak ayarlanabiliyor. Diğer bir değişle güneşin geliş açısına göre jaluzi perde ayarlanabiliyor. Ayrıca alüminyum jaluzi perde modelinin kullanıldığı pencere dışarıya kapatılabilir. Bu sayede de dışarıdan bakan birisi içeriyi göremez.

Işığın engellenmesi için slatlerin pencere ile paralel hale gelmesi gerekmektedir. Eğer slatleri pencere ile paralel hale getirseniz ortam kararmış olur. Ayrıca jaluzi perde de bulunan ip aracılığıyla perde tamamen aşağı veya yukarı olarak toplanabilmektedir.

Micro jaluzi ihtiyaçlarınız için 0533 650 59 69 numaralı telefonu arayabilir yada whatsapp tan mesaj atabilirsiniz.


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir